Haal zoveel mogelijk uit je bedrijf met onze tips!

Tips

Bij het runnen van een succesvol bedrijf komen vaak veel verschillende zaken aan bod. We geven je graag een aantal bruikbare tips waarmee je kunt zorgen dat je zoveel mogelijk uit je bedrijf haalt. Denk hierbij aan tips waarmee je meer rust krijgt als ondernemer, over hoe je je medewerkers kunt motiveren en over de organisatie van je bedrijf.

tip van de maand augustus

Hoe duidelijker het doel is, hoe groter de kans is dat je het doel ook daadwerkelijk behaalt. Zorg er daarom voor dat het doel concreet is. Een vaag doel zorgt voor verwarring, terwijl een concreet doel ervoor zorgt dat je je in een specifieke richting beweegt.

Lees ook ons blog over doelen bereiken!

tip van de maand juli

Benoem iets wat die specifieke medewerker goed heeft gedaan. Benoem zijn bijdrage. Hiermee laat je iemand weten dat je ziet hij heeft gedaan en hoe hij heeft bijgedragen en dat je dit waardeert.

Lees ook ons blog over waardering uitspreken!

Tip van de maand juni

Zet je telefoon op stil of zet hem helemaal uit. Door steeds je mobiel te pakken bij elk berichtje wat binnenkomt, laat je de ander merken dat wat hij te zeggen heeft minder belangrijk is.

Lees ook ons blog over goed luisteren!

 

Tip van de maand mei

Zo zorg dat je maar één keer tijd aan een taak hoeft te besteden. De tweede keer dat je er naar kijkt, moet je eerst kijken waar je gebleven was en wat je precies moest doen. Dit kost extra tijd. Daarnaast blijven niet-afgeronde taken in je hoofd zitten.

Lees ook ons blog over productiviteit verhoging!

tip van de maand april

Met een bevestiging laat je merken dat je de ander gehoord hebt. Een simpel knikje of een glimlach kan al voldoende zijn. Op deze manier laat je merken dat je de communicatie van de ander ontvangen hebt.

Lees ook ons blog over een goed luisteren!

tip van de maand maart

Een organiseerbord laat het proces zien waar het bedrijf doorheen gaat op het gebied van organiseren. Het laat stap voor stap zien hoe een product tot stand komt en hoe het vervolgens bij de klant komt. Een goede organisatiestructuur zorgt ervoor, ook als de organisatie groeit, dat het werk efficiënt blijft verlopen.

Lees ook ons blog over een goede organisatiestructuur!

tip van de maand februari

Over het algemeen werkt het motiveren met geld maar voor een korte periode. Het zorgt voor een tijdelijke opleving in motivatie, maar dit is niet blijvend. Erkenning, goedkeuring en waardering zijn vaak veel waardevoller.

Lees ook ons blog over medewerkers motiveren!

Tip van de maand januari

Notificaties trekken de aandacht en halen je uit je concentratie. Zet daarom de notificaties op je telefoon en van je e-mail uit. Bepaal zelf wanneer je je berichten beantwoordt en sta niet toe dat je door elk binnenkomend bericht gestoord wordt.

Lees ook ons blog over efficiënter werken!

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan gelijk in!