Leidinggeven aan professionals

Leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat?

Leidinggeven aan professionals kan soms een hele uitdaging zijn. Denk je aan professionals, dan denk je vaak aan jong, goed opgeleid, gedreven en ambitieus. Het zou zomaar voor kunnen komen dat zij een grotere vakinhoudelijke kennis hebben dan jij. Toch ben jij de leidinggevende en moeten zij, welke zelfstandig opererende professionals zij ook zijn, wel verantwoording aan jou afleggen. Hoe kun je zo effectief mogelijk leidinggeven aan professionals, hoe communiceer je en hoe voorkom je botsende belangen en conflicten met ambitieuze professionals? Een training voor leidinggeven aan professionals kan je het nodige zelfvertrouwen geven en de nodige handvatten om sterk in je schoenen te staan.

 

Naar Cursussen & Trainingen             Naar Ondernemersanalyse

 

Wordt een goede manager met een training leidinggeven aan professionals

Leidinggeven aan professionals is meer dan hiërarchisch boven de professional te staan en orders uit te delen. Sterker nog, dit is een klassieke en tegenwoordig niet wenselijke methode van leidinggeven. Hoe zelfverzekerd professionals ook overkomen, het blijven mensen met hun eigen onvolkomenheden en onzekerheden. Op een menselijke wijze leidinggeven, waarbij je ook rekening houdt met hun onzekerheden, is waar behoefte aan is. Tijdens een training leidinggeven wordt je aangesproken op je eigen persoonlijke vaardigheden op dit gebied. Hoe communiceer je, hoe los je conflicten op, hoe coach je en hoe kun je je professionals blijven inspireren? Startpunt bij de cursussen en trainingen van Jacobs & van Rooij, is de menselijke factor. Ook voor de training leidinggeven aan professionals ligt dit aan de basis voor succesvolle leidinggevende kwaliteiten.

"De combinatie van onze betrokkenheid, persoonlijke benadering en praktijkgerichtheid maakt Jacobs & Van Rooij tot een zeer bijzonder management ondersteuningsbureau."

Anneke van Rooij

Cursus leidinggeven aan professionals bij Jacobs & van Rooij

Als management trainingsbureau, is Jacobs & van Rooij er voor de (zelfstandig) ondernemers, managers en directeuren met diverse vormen van ondersteuning. Wij verzorgen professionele cursussen en trainingen, waaronder een cursus leidinggeven aan professionals. Ook zijn wij er voor jou als je coaching nodig hebt of voor professioneel en deskundig advies voor een case waar je mee worstelt. Onze cursussen houden niet op na een succesvolle deelname. Ook nazorg is belangrijk, zoals een uitnodiging voor een opfrisdag of open blijven staan voor vragen en advies van cursist.

Opleider van het Jaar

Jacobs & Van Rooij is al 4 x benoemd tot de beste opleider van het jaar: in 2014, 2015, 2017 en 2018. Daar zijn we erg trots op.

beste opleider van nederland