Blogs

Zomer actie

Datum
11 juli 2019

Zomer drukte

Tijdens de zomer drukte heb je als manager met een lagere bezetting te maken en het werk moet toch af. Daarom ben je misschien geneigd om zelf meer taken op je te nemen. Je wilt namelijk het maximale uit de productie halen. Dat kan alleen door gestroomlijnder te werken. Het is dus belangrijk dat je als manager weet wat je moet doen; gestroomlijnder te werk gaan en niet alleen brandjes blussen. Door gestroomlijnd te werken is er namelijk minder winstlekkage.

Efficiënt werken

Gestroomlijnd en efficiënt werken kun je leren. Ook als je het druk hebt. Misschien wel juist als je het druk hebt! Op het moment dat je niet meer efficiënt werkt loop je achter de feiten aan en gaat het niet meer goed met je. Mensen met wie het goed gaat in het leven, houden nooit op met leren. Leren is meer dan het opnemen van gegevens. Het is een proces waarbij je nieuwe inzichten krijgt en betere manieren ontdekt om dingen in de praktijk te brengen. Een combinatie van leren en doen.

Doen

Hoe goed je een taak een vaardigheid of een beroep ook bestudeerd; eens komt de proef op de som: kun je het ook doen? Pas als je het kunt doen, werpt het leren zijn vruchten af. En voor het doen is oefening nodig. Dit geldt voor sloten graven, rechtspraak, techniek, koken of wat dan ook.

Leer efficiënt werken

Ga daarom nu de uitdaging met jezelf aan en leer hoe je efficiënter kunt werken. Bekijk ook onze cursus Het verhogen van Efficiency.