Management cursus | Coaching

Het Verhogen van Efficiency

Cursusduur
5 dagen (1 dag per week)
Locatie
Helmond
Vertel mij meer

Het verhogen van efficiency:
Meer resultaat met minder werk

Komt dit bekend voor:

 • Stapels papieren op je bureau, op boekenplanken, in de kast of op de grond?
 • Word je vaak onderbroken tijdens het werk?
 • Gebeurt het dat informatie zoekraakt, bij de verkeerde persoon terechtkomt of gewoon vergeten wordt?
 • Overkomt het je regelmatig dat je pas met je eigen werk kunt beginnen aan het einde van de dag?

Je bent zeker niet de enige! Deze problemen kun je verhelpen met de hulp van onze cursus Efficiency.

Leer efficiënter werken

Tijdens onze efficiency cursus leer je werkzaamheden veel efficiënter uitvoeren. Je leert een basis te leggen in het hele bedrijf om onnodig en overbodig werk te voorkomen of tijdig te signaleren. Het gevolg is maximale productie met een minimum aan verloren inspanningen. Alle handelingen en activiteiten die tijd kosten, maar niet bijdragen aan resultaat hebben een specifieke naam: onnodig werk. Deze kunnen in sommige gevallen zelfs twee derde van de totale activiteiten beslaan! Dit is de nachtmerrie van elk bedrijf. Deze cursus leert je alle mogelijke vormen en gedaanten van dit onnodig en overbodig werk te herkennen en uit te bannen. Als dat eenmaal gedaan is, kan de productiviteit van jouw bedrijf met 20% stijgen en het aantal nodeloze onderbrekingen met 50% verminderen (feitelijke cijfers).

Voor wie is de cursus ‘Het verhogen van efficiency’?

Deze efficiency cursus is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, leidinggevenden en managers die efficiënter willen werken.

Wat leer ik in deze cursus?

Je leert in deze efficiency cursus onnodige/ overbodige handelingen te herkennen en uit te bannen. Na afloop kun je jouw eigen werkzaamheden zo efficiënt mogelijk verrichten. Kortom: je leert meer werk te verrichten in minder tijd.

Globale inhoud van de cursus ‘Het verhogen van efficiency’:

 • Wat is de cyclus van activiteiten?
 • Dubbel werk voorkomen.
 • Je krijgt simpel maar zeer effectief gereedschap om informatie te winnen en om versneld beslissingen te maken.
 • De grote tijd- en geldverslinder: onnodig en overbodig werk. Hoe twee derde van uw werk hieruit kan bestaan.
 • Je leert de checklist van onnodig werkverkeer. Hiermee kun je alle soorten productiviteitsafnemers herkennen en aanpakken.
 • De meest effectieve manier om opdrachten uitgevoerd te krijgen.
 • Het geheim van efficiency, is na deze cursus geen geheim meer.
 • Organiseren: aansturen in plaats van zelf doen.

Kosteloze opfrisdag

Ongeveer een half jaar na de cursus ontvang je een uitnodiging voor een kosteloze opfrisdag. Hierdoor blijf je gebruiken wat je geleerd hebt. Daarnaast kun je altijd, tijdens en na de cursus Efficiency, bij onze cursusbegeleiding terecht voor al je vragen of om zaken nog eens extra te oefenen. Deze diensten zijn eveneens gratis.

Overige cursus informatie:

Deze cursus wordt in groepsverband gegeven. Daarnaast wordt deze cursus ‘Het Verhogen van Efficiency’ afgesloten met een (mondeling) examen en bij een positieve afsluiting ontvang je een certificaat.

Startdata:

Instromen kan iedere 1e maandag, dinsdag en donderdag van de maand.

Voor 2023 zijn de startdata: 2,3,5 januari; 6,7,9 februari; 6,7,9 maart; 3,4,6 april; 1,2,4 mei; 5,6,8 juni; 3,4,6 juli; 7,8,10 augustus; 4,5,7 september; 2,3,5 oktober; 6,7,9 november; 4,5,7 december.

Wil je met jouw team meer resultaat behalen met minder werk?
Wil je weten wat de cursus “Het verhogen van efficiency” voor jouw bedrijf kan betekenen?
Laat je vrijblijvend adviseren door onze specialisten!

In deze cursus heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat mensen weten wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Je leert hoe het komt dat je maar niet door je werk heen komt, iedereen zit aan je te trekken en er komen maar vragen. Nu weet ik waarom! Je krijgt in deze cursus oplossingen voor deze bekende problemen. Gebruik ze, het werkt echt.
Luc Roubroeks Groenmechanisatie Roubroeks
Voordat ik aan deze dag begon, was mijn reactie: hoezo moet ik nog efficiënter worden? Ik ging niet echt enthousiast van start, maar dat heeft de coach vakkundig omgedraaid! Zijn rustige, niet bedreigende aanpak heeft bij mij voor betere controle en rust gezorgd. En ik verwacht ook eerder signalen om uitval te voorkomen. Dus een aanrader 1e klas!

Vertel mij meer,

Ik ontvang graag meer informatie over dit programma.

Of neem direct contact met ons op