Seminar

De mens achter het masker

Cursusduur
1 avond
Locatie
Helmond
Schrijf je in

Regelmatig organiseren wij het seminar ‘De mens achter het masker’. Daar spreken we over hoe mensen zijn. Hoe je een ander beter kunt gaan begrijpen, maar ook hoe je beter begrepen kunt worden. Want hoe werk je nu met mensen samen die je niet begrijpt? Boodschappen worden mogelijk verkeerd geïnterpreteerd en miscommunicatie ontstaat.

Als ondernemer, manager of directeur ben je heel de dag omringd door mensen. Op de ene dag heb je een belangrijke meeting met een potentiële klant en morgen heb je misschien wel een afdelingsoverleg. Het is dan belangrijk om effectieve gesprekken te kunnen voeren, mensen goed in te kunnen schatten en zelfs het gedrag van mensen te kunnen voorspellen!

De schaal van emoties

Tijdens het seminar ‘De mens achter het masker’ leer je meer over de Schaal van Emoties. Iedereen heeft dagelijks te maken met verschillende emoties in de privésfeer en op het werk. Mensen kunnen bijvoorbeeld enthousiast zijn, verveeld, verdrietig of boos. Hoe meer je over deze soorten emoties begrijpt, hoe beter je hierop in kunt spelen.

de menselijke factor

Communicatie

Emoties en communicatie hebben veel met elkaar te maken. Als je emoties kunt herkennen kun je daar namelijk door middel van je communicatie goed op inspelen. Het is zo makkelijker om negatieve emoties te veranderen (of te voorkomen) naar een meer positieve emotie. En zo kan er in de meeste gevallen ook efficiënter worden gewerkt en gecommuniceerd. Jouw succes en de mate waarin jij je bedrijfsdoelstellingen bereikt zijn afhankelijk van jouw bekwaamheid om emoties van medewerkers en klanten te begrijpen en er correct mee om te gaan.

De menselijke factor

De menselijke factor speelt een grote rol bij een prettige samenwerking, zowel intern als extern met medewerkers, klanten en andere relaties. In een bedrijf met een goede werksfeer worden betere resultaten behaald. Door naar het seminar ‘De mens achter het masker’ te komen leer je meer over hoe je de menselijke factor beter.

Wil je hier graag meer over leren? Bekijk dan ook onze cursus ‘Hoe mensen beter te begrijpen’. Tijdens deze cursus ga je nog dieper in op de informatie die je tijdens het seminar krijgt.

Jacobs & van Rooij organiseert naast ‘De mens achter het masker’ ook regelmatig andere seminars. Heb je interesse en wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze managementtips of houd onze website en social media goed in de gaten!

Datum: 5 juni 2024

Programma
Woensdag 15 november 2023
18:30 – 19:00 Ontvangst
19:00 – 21:30 Seminar
21:30 Netwerkborrel

Locatie
Jacobs & van Rooij, Stapelovenweg 2B, 5708 JW Helmond

Actie
Speciaal voor jou is dit seminar geheel kosteloos te bezoeken! We hebben wel maar een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!

Schrijf je hier in voor het seminar!

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland voor dit seminar. Schrijf je hieronder in om als eerste op de hoogte te worden gesteld van een nieuwe datum!

Aanmeldformulier: Seminar 'De mens achter het masker'