Maak af waarmee je begint!

Het geheim van ieder succes van een manager

Datum
09 juni 2020

Heb je ooit het gevoel gehad dat je alle kanten tegelijk op ging? Ooit ervaren wat `de rode koningin’ van Alice in Wonderland zei: “…er is al het rennen voor nodig om op dezelfde plaats te blijven. Als je ergens anders wil komen, moet je op z’n minst twee keer zo hard rennen!” Oftewel, je moet de zaken afmaken waaraan je begonnen bent.

Het geheim van succesvolle uitvoering van acties

L. Ron Hubbard schreef een artikel genaamd ‘traag management‘, waar hij zei:

“Het geheim van ieder succes van een manager is het vermogen om een actie snel af te ronden. Met de nadruk op afronden. Vaardigheid is het vermogen om een actie af te ronden; om de actie volledig af te handelen zodat deze niet opnieuw hoeft te worden aangepakt.

Dingen afschuiven is een teken van onverantwoordelijkheid. Leidinggevenden die het nemen van beslissingen op anderen afschuiven, zijn geen leidinggevenden. Ze zijn onverantwoordelijk of zijn bang voor verantwoordelijkheid. Mensen die bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen zijn geen leidinggevenden.

Onlangs bekeek ik waarom ik voorheen goede statistieken had, en plotseling realiseerde ik me dat ik bijzonder was in de omgeving waarin ik opereerde. Ik handelde acties af. Ik was in staat om meer acties af te handelen in minder tijd dan welke organisatie dan ook zou kunnen bedenken. In andere woorden, ik rondde acties af….

Het beëindigen van een actie bestaat niet uit het neersabelen van mensen. Het bestaat eruit om te zorgen dat acties afgehandeld worden. Een van de dingen die in het verleden is gebeurd, is dat ik zaken opnieuw moest behandelen. Situaties die ik had afgehandeld, werden ergens anders weer opgerakeld, waardoor ik ze opnieuw moest afhandelen.

Waar je je in moet specialiseren is het volledig afhandelen van zaken en het niet op iemand anders afschuiven.”

Probeer dit op je werk:

  1. Maak een lijst van alles wat nog niet volledig is afgerond binnen jouw afdeling of bedrijf
  2. Stel voor jezelf een doel hoeveel actiepunten je deze week gaat afronden
  3. Ga hier actief mee aan de slag
  4. Herhaal stap 2 en 3 gedurende een maand
  5. Analyseer de productie en de moraal aan het einde van de maand en zie het verschil!

Haal het beste uit jezelf en volg onze cursus succesvol leiderschap