Wat betekent omgaan met de juiste mensen?

Alles kan kapot wanneer je geassocieerd wordt met de verkeerde mensen

Datum
13 augustus 2020

In het bedrijfsleven kun je nog zo veel briljante ideeën, een goede planning, een competente en efficiënte uitvoering, veel geld, goede promotie en goede marketing hebben. Hoeveel dingen je goed doet en hoeveel voordelen het ook voor je oplevert, alles kan in één klap kapot worden gemaakt wanneer je geassocieerd wordt met de verkeerde mensen.

Maar wat betekent omgaan met de juiste mensen?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken zijn de ‘juiste’ mensen niet zij die goede connecties hebben of over een hoop geld bezitten. Het gaat er om of de mensen je zelfvertrouwen, vaardigheden en bekwaamheid vergroten. Moedigen ze je aan en helpen ze je om jouw dromen te laten uitkomen? Gaan ze een positieve invloed hebben in jouw leven?

Om dit te achterhalen kun je jezelf een aantal vragen stellen, namelijk:

Zal die persoon stabiel en betrouwbaar zijn?
Heeft hij een hoog integriteitsgevoel?
Zullen de dingen soepeler verlopen wanneer hij er is of zullen er problemen komen welke hem als een schaduw lijkt te volgen?
Heeft hij het inzicht en de vaardigheden die nodig zijn om te begrijpen hoe anderen onder bepaalde omstandigheden zullen handelen en reageren?

Deze vragen stel je natuurlijk ook over jezelf. Jijzelf moet ook die persoon zijn waarmee je je zou willen associëren.

Hoe weet je of iemand goed is voor jou of jouw bedrijf?

Hoe kom je achter de antwoorden op bovenstaande vragen. Tijdens de cursus ‘Hoe mensen beter begrijpen’ leer je onder andere hoe je het gedrag van mensen betrouwbaar kunt voorspellen en wat de individuele gebruiksaanwijzingen van mensen zijn.