Succesvol leidinggeven

Fundamenten van management

Oplossingen van deze en andere problemen zijn te vinden in de fundamenten van leidinggeven. De cursus Succesvol leidinggeven voorziet de leidinggevende van praktische inzichten en gereedschappen om ‘hoe’s en waarom’s’ te kunnen beantwoorden. U gaat zien wat de taak van een leidinggevende nu in feite inhoudt. En hoe u een groep moet aansturen om er het maximale uit te halen.

Met deze kennis bent u in staat om productiebarrières sneller en beter op te lossen. Weet u beter en makkelijker te delegeren, ontstaat er een ver­hoogde betrokkenheid bij uw medewerkers, boekt u een aanzienlijke persoonlijke tijdswinst en komt u uiteindelijk aan uw eigen werk toe. Leidinggeven is per slot van rekening een apart vak dat geleerd kan worden.

Vindt u dat u te vaak de problemen van uw medewerkers oplost? Besteedt u teveel tijd aan werk dat eigenlijk voor anderen bestemd is? Hoe komt u erboven te staan in plaats van erin?
Daarom Jacobs & van Rooij
 • Hoogste praktijkgerichtheid
 • Blijvende ondersteuning
 • Intensieve begeleiding
 • Kosteloos persoonlijk advies
 • Beste Opleider 2014 & 2016
Jacobs & van Rooij op Springest.nl:
9.2 (210 beoordelingen)

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is geschikt voor ondernemers, leidinggevenden en managers die leiding geven aan een groep. Zij zijn te vaak bezig met het oplossen van problemen van hun medewerkers en besteden teveel tijd aan werk dat eigenlijk voor anderen bestemd is.

Wat leer ik in deze cursus

De cursist leert in de cursus Succesvol leidinggeven de wetten en technieken van het leidinggeven om zo de productie en kwaliteit te verhogen. Leidinggevenden die echt leiding geven beschikken over een aantal eigenschappen. Zij delegeren en structureren werk en doen niet alles zelf. Daarnaast stimuleren en motiveren zij medewerkers. Dit met als doel om voldoende rust en tijd te hebben voor eigen activiteiten.

Cursusduur

5 tot 6 dagen (minimaal 1 dag per week)

Locatie

Helmond

Inhoud van de cursus: Succesvol leidinggeven

 • Wat is een leidinggevende en welke taken heeft hij?
 • Organiseren: product en sub-producten.
 • Werken met streefcijfers.
 • Effectief leidinggeven – delegeren, en het succes van de leidinggevenden.
 • Wat de meest voorkomende tegenwerking is en hoe u er effectief iets tegen doet.
 • Het verkrijgen van gegevens en oplossingen, niet problemen.
 • Behandeling van problemen.
 • Wat is de remedie voor mensen die voortdurend opdrachten nodig hebben?
 • Hoe gaat u om met achterstallig werk, zonder de gevolgen daarvan?
 • Hoe krijgt u respect van uw medewerkers?

Kosteloze opfrisdag

Ongeveer een half jaar na de leidinggeven cursus wordt u uitgenodigd voor een kosteloze opfrisdag. Hierdoor blijft u beter gebruik maken van alles wat u tijdens de training leidinggeven geleerd heeft. Bovendien kunt u altijd met uw vragen bij de cursusbegeleiding terecht.

Overige cursus informatie

Deze cursus wordt in groepsverband gegeven en tijdens de ‘Succesvol Leidinggeven’ cursus wordt u gekoppeld aan een mede cursist. Samen met andere koppels doorloopt u de cursus in uw eigen tempo. Daarnaast wordt deze cursus afgesloten met een (mondeling) examen en bij een positieve afsluiting ontvangt u een certificaat.

Startdata:

Iedere 1e maandag, dinsdag en donderdag van de maand kunt u instromen in onze cursussen. Voor 2019 zijn de startdata: 7,8,10 januari; 4,5,7 februari; 4,5,7 maart; 1,2,4 april; 6,7,9 mei; 3,4,6 juni; 1,2,4 juli; 5,6,8 augustus; 2,3,5 september; 7,8,10 oktober; 4,5,7 november; 2,3,5 december.

Wilt u effectief leiding kunnen geven?

Wilt u weten wat de cursus "Succesvol leidinggeven" voor u kan betekenen?
Laat u vrijblijvend adviseren door de beste specialisten!

Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies