Inventarisatie dag

Vind de weg naar de oplossing

Een helder en inzichtelijk stappenplan opzetten ter oplossing/verbetering van (nog) niet optimale situaties binnen het bedrijf. Prioriteitsstelling wat betreft aanpak van deze situaties en verbeterpunten. Inschatting bijkomende kosten en tijdsduur. Het toesnijden van het stappenplan valt binnen de mogelijkheden.

Wilt u uw bedrijfsvoering eens uitvoerig onder de loep nemen? Wilt u inzicht krijgen in situaties die verbeterd kunnen worden?
Daarom Jacobs & van Rooij
  • Hoogste praktijkgerichtheid
  • Blijvende ondersteuning
  • Intensieve begeleiding
  • Kosteloos persoonlijk advies
  • Beste Opleider 2014 & 2016
Jacobs & van Rooij op Springest.nl:
9.2 (210 beoordelingen)

Voor wie is deze cursus

U bent directeur van een bedrijf en wilt uw dagelijkse bedrijfsvoering eens kritisch laten beoordelen door een expert.

Wat leer ik in deze cursus

De directie heeft een duidelijk beeld van en inzicht in wat de te verbeteren situaties zijn en de wijze van aanpak. Heeft inzicht in de voorgestelde, te implementeren stappen en kan deze management technisch spiegelen aan de te verbeteren situaties binnen het bedrijf. Een duidelijk overzicht van te implementeren zaken. Indien uitvoering hiervan gewenst is, zal de directie dit samen met de consultant in de vorm van een stappenplan verwezenlijken. Waarbij de strategie zo is opgesteld dat de dagelijkse productie onverstoord voortgang kan hebben.

Cursusduur

Afhankelijk van de aard en grootte van het bedrijf 1 à 2 dagen

Locatie

Uw locatie

Inhoud van de cursus: Inventarisatie dag

Ter voorbereiding van het bezoek van een van onze consultants aan uw bedrijf willen wij u verzoeken het een en ander aan bedrijfsinformatie op te sturen. Verder zal er in sommige gevallen ook gebruik worden gemaakt van analyses (in te vullen door de directie en/of het management team). Uit deze analyses komt een individueel sterkte/zwakte beeld naar voren.

Een korte rondleiding door het bedrijf bij aankomst van onze consultant is nodig en gewenst. Vervolgens een verder oriënterend gesprek met de directeur waarbij onze consultant direct in zal gaan op de verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Met specifieke vraagstelling komt de consultant snel tot een beeld van de situatie en de gang van zaken binnen het bedrijf.

Dan zal er, indien er gebruik is gemaakt van de analyses, een evaluatie volgen met de betrokken personen. Hierbij wordt ook gekeken naar de functie. Op deze wijze wordt de huidige situatie en de na te streven situatie op verschillende gebieden binnen het bedrijf belicht. De door de consultant verzamelde gegevens, gecombineerd met de eerder doorgenomen bedrijfsgegevens, worden vertaald naar enkele management modules. Deze worden vervolgens doorgenomen met de directie. Hieruit vormt zich een helder stappenplan. Waarbij de nadruk zal worden gelegd op korte direct te implementeren stappen. Geen eindeloze trajecten!

Interesse in een inventarisatie dag bij uw bedrijf?

Wilt u weten wat de cursus "Inventarisatie dag" voor u kan betekenen?
Laat u vrijblijvend adviseren door de beste specialisten!

Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies