Management cursus | Coaching

Het Realiseren van Doelen

Cursusduur
4 dagen (1 dag per week)
Locatie
Helmond
Vertel mij meer

Van doel naar realisatie

 • Maak je soms ook van die bedrijfsplannen waar niets van terechtkomt?
 • Hoe kun je snel en effectief doelen bepalen en deze ook bereiken?
 • Heb je behoefte aan een doeltreffend gereedschap waarmee u feilloos elk gesteld doel kunt bereiken?
 • Wil je jouw bedrijfsplannen en projecten snel en afdoende uitgevoerd krijgen met medewerking van de mensen?

Wat leer je tijdens de cursus ‘Het Realiseren van Doelen’?

De cursus ‘Het Realiseren van Doelen’ heeft als eindresultaat een manager die een bedrijfsplan kan opzetten en uitvoeren. Met de nadruk op het laatste. Het gereedschap waar we in de cursus mee werken is de ‘besturingsschaal’.
Tijdens de cursus formuleer je de doelstellingen voor jouw bedrijf. Aan de hand van de besturingsschaal werk je een concrete strategie uit om die naar wens uit te voeren. ‘Het Realiseren van Doelen’ zorgt ervoor dat je niet alleen maar op ervaring hoeft te bouwen, maar dat je werkt aan de hand van een realistische planning. Zorg dat je een goede planning maakt en de plannen kunt uitvoeren.

Wat is een besturingsschaal?

De besturingsschaal loopt van de top van de organisatie tot aan de uitvoerende kern. Dit is een geweldig hulpmiddel om doelen snel en adequaat te bereiken en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zonder de besturingsschaal hangt een organisatie aan elkaar als los zand!

Voor wie is de cursus Het Realiseren van Doelen?

De cursus ‘Het Realiseren van Doelen’ is bedoeld voor ondernemers, leidinggevenden en managers die willen leren hoe ze hun plannen en projecten snel en afdoende uitgevoerd krijgen met medewerking van de mensen.

Wat leer ik in deze cursus?

Na afronding van deze cursus kun je jouw eigen bedrijfsplannen opstellen. Plannen van zowel de top van de organisatie tot de uitvoerende kern. Daarnaast ben je in staat deze door samenwerking succesvol uit te voeren.

Globale inhoud van de cursus Het Realiseren van Doelen:

 • Je leert jouw eigen doelen formuleren en bereiken.
 • De besturingsschaal: exacte afstemming van strategie, tactiek en uitvoering.
 • Beleid: waarom is het belangrijk en hoe voorkom je zelfgemaakt beleid door medewerkers?
 • Wat is een programma en hoe maak ik er een?
 • De exacte componenten van een programma: implementatie en coördinatie.
 • Planning en taken.
 • Werkplannen maken.
 • Leiderschap en het bereiken van doelen.

Kosteloze opfrisdag

Ongeveer een half jaar na de cursus ‘Het Realiseren van Doelen’ ontvang je een uitnodiging voor een kosteloze opfrisdag. Hierdoor blijf je gebruiken wat je geleerd hebt. Daarnaast kun je altijd, tijdens en na de cursus, bij onze cursusbegeleiding terecht voor al je vragen of om zaken nog eens extra te oefenen. Deze diensten zijn eveneens gratis.

Overige cursus informatie

Deze cursus wordt in groepsverband gegeven en tijdens de cursus ‘Het Realiseren van Doelen’ word je gekoppeld aan een mede cursist. Samen met andere koppels doorloop je de cursus in jouw eigen tempo. Daarnaast wordt deze cursus afgesloten met een (mondeling) examen en bij een positieve afsluiting ontvang je een certificaat.

Startdata:

Instromen kan iedere 1e maandag, dinsdag en donderdag van de maand.

Voor 2020 zijn de data 6,7,9 januari; 3,4,6 februari, 2,3,5 maart; 6,7,9 april; 4,7,12 mei; 2,4,8 juni, 6,7,9 juli; 3,4,6 augustus; 7,8,10 september; 5,6,8 oktober; 2,3,5 november; 7,8,10 december.

Voor 2021 zijn de startdata: 4,5,7 januari; 1,2,4 februari; 1,2,4 maart; 5,6,8 april; 3,4,6 mei; 7,8,10 juni; 5,6,8 juli; 2,3,5 augustus; 6,7,9 september; 4,5,7 oktober; 1,2,4 november; 6,7,9 december.

Wil jij ook snel en efficiënt jouw doelen realiseren?
Wil je weten wat de cursus Het realiseren van doelen voor jou kan betekenen?
Laat je vrijblijvend adviseren door onze specialisten!

Doelstelling vooraf: mij gereedschappen /methodiek eigen te maken om tot een gefundeerd, uitvoerbaar en beheersbaar strategisch plan te komen voor mijn bedrijf met daarin de uitwerking in “hapklare” brokken. Deze doelstelling is gerealiseerd! De combinatie lezen-zelfwerkzaamheid-begeleiding werkt effectief. De toepasbaarheid is hoog.
J. de Rooij Houtdraaierij de Rooij
Na toch al 5 cursussen te hebben gevolgd bij Jacobs & van Rooij ben ik als ondernemer en mens sterker geworden op veel fronten. Door deze cursus heb ik goede handgrepen gekregen om mijn doelen te bereiken. Ook mijn medewerkers gaan hier plezier van krijgen.
Jan Berkvens Jan Berkvens Electro World B.V.

Vertel mij meer,

Ik ontvang graag meer informatie over dit programma.