Het bedrijf onder de loep | Coaching

Bedrijfsinventarisatie

Cursusduur
1 -2 dagen (afhankelijk van de grootte van het bedrijf)
Locatie
Op locatie
Vertel mij meer
  • Een helder inzicht te krijgen van (nog) niet optimale situaties binnen het bedrijf.
  • Wat speelt er onder de mensen?
  • Wat moet er verbeterd worden in het bedrijf?
  • Hoe kan dit worden verbeterd?

Globale inhoud van de bedrijfsinventarisatie

De eerste stap is een inventarisatiegesprek met de directie om te achterhalen wat voor hen het doel is van de bedrijfsinventarisatie.

Vervolgens gaan we aan de slag en interviewen alle medewerkers (of een selecte groep medewerkers) aan de hand van een vooraf opgestelde vragenlijst. Hiermee achterhalen we de individuele knelpunten en verbeterpunten en de benodigde verbeteringen in het bedrijf.

Het interview kan nog aangevuld worden met een persoonlijkheidsanalyse. Hieruit komt onder andere naar voren wat de capaciteiten zijn van de verschillende medewerkers en hun geschiktheid voor bepaalde functies. Verder wordt getest op normen en waarden, eventueel aanwezige probleemsituaties, zelfverzekerdheid, gedrevenheid en resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid en sociale vaardigheden.

Vervolgens wordt er een presentatie aan de directie/management gegeven van de uitslag van deze interviews met een prioriteitenplan van verbeterpunten en hoe deze gerealiseerd kunnen worden.

Met bovengenoemde aanpak, komt de consultant snel tot een beeld van de situatie en de gang van zaken binnen het bedrijf. Als er gebruik is gemaakt van de persoonlijkheidsanalyses, zal er ook een evaluatie plaatsvinden met de betrokken personen.

inventarisatie bedrijf

Overige informatie

Aan de hand van het eerste gesprek met de directie, wordt er een begroting gemaakt voor de bedrijfsinventarisatie. Deze begroting wordt daarna afgestemd met de directie, zodat dit past binnen het bedrijfsbudget en toch voldoende verbetering oplevert.

 

Wil jij ook inzicht krijgen in situaties die verbeterd kunnen worden en hoe deze verbeterd kunnen worden?
Laat je vrijblijvend adviseren door onze specialisten!

Voordat ik de trainingen volgde had ik vaak weinig tijd voor communicatie.
Ik had het altijd druk en geen tijd om te luisteren. Nu kan ik de rust nemen om
te luisteren en communiceren met voldoende intentie en affiniteit. Ik merk dat dit een gigantisch verschil is. Vanuit mijn omgeving krijg ik positieve reacties. Dit is erg prettig om te ervaren. Helemaal super!
Leon Kanters Kanters B.V.
Zeer praktijkgerichte trainingen, die gelijk toepasbaar zijn in je dagelijkse werkzaamheden. Prettige informele sfeer, waarin de dagelijkse problemen waar je in je werk tegenaan loopt ook gelijk behandeld kunnen worden ongeacht welke training je volgt. Geven je gelijk de handvatten mee om dit aan te pakken.
Ivo vd Beemd EPI BV

Vertel mij meer,

Ik ontvang graag meer informatie over dit programma.

Of neem direct contact met ons op