Het verhogen van efficiency

Meer resultaat met minder werk

Alle handelingen en activiteiten die tijd kosten, maar niet werkelijk bijdragen aan resultaat hebben een specifieke naam: onnodig en extra werk. Het kan in sommige gevallen twee derde van de totale activiteiten beslaan! Het is de nachtmerrie van elk bedrijf. Deze cursus leert u alle mogelijke vormen en gedaanten van dit onnodig en overbodig werk te herkennen en uit te bannen. Als dat eenmaal gedaan is, kan de productiviteit van het bedrijf met 20% stijgen en het aantal nodeloze onderbrekingen met 50% verminderen (feitelijke cijfers). Met wat u hier leert kunt u uw werkzaamheden veel efficiënter uitvoeren. U leert een basis te leggen in het hele bedrijf om onnodig en overbodig werk te voorkomen c.q. tijdig te signaleren. Het gevolg is een maximale productie met een minimum aan verloren inspanningen.

Wordt u vaak onderbroken tijdens het werk? Komt het voor dat informatie kwijt raakt, bij de verkeerde persoon terechtkomt of in de vergetelheid raakt? Overkomt het u dat u pas met uw eigen werk kunt beginnen aan het einde van de dag?
Daarom Jacobs & van Rooij
 • Hoogste praktijkgerichtheid
 • Blijvende ondersteuning
 • Intensieve begeleiding
 • Kosteloos persoonlijk advies
 • Beste Opleider 2014 & 2016
Jacobs & van Rooij op Springest.nl:
9.2 (210 beoordelingen)

Voor wie is deze cursus

De cursus Het verhogen van efficiency is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, leidinggevenden en managers die efficiënter willen werken op een dag. Ze worden bijvoorbeeld vaak onderbroken tijdens hun werk en komen pas (voor hun gevoel) aan het einde van de dag toe aan hun taken.

Wat leer ik in deze cursus

De cursist leert onnodige/overbodige handelingen te herkennen en uit te bannen. En kan de eigen werkzaamheden zo efficiënt mogelijk verrichten. Kortom: hoe meer werk te verrichten in minder tijd.

Cursusduur

5 dagen (minimaal 1 dag per week)

Locatie

Helmond

Inhoud van de cursus: Het verhogen van efficiency

 • Wat is de cyclus van activiteiten?
 • Dubbel werk voorkomen.
 • Een simpel maar zeer effectief gereedschap om informatie te verkrijgen en het maken van beslissingen te versnellen.
 • De grote tijd- en geldverslinder: onnodig en overbodig werk. Hoe twee derde van uw werk hieruit kan bestaan.
 • De checklist (van onnodig werkverkeer). Hiermee kunt u alle soorten productiviteitsafnemers herkennen en aanpakken.
 • De meest effectieve manier om opdrachten uitgevoerd te krijgen.
 • Het geheim van efficiency.
 • Organiseren: aansturen in plaats van zelf doen.

Kosteloze opfrisdag

Ongeveer een half jaar na de cursus wordt u uitgenodigd voor een kosteloze opfrisdag. Hierdoor blijft u beter gebruik maken van alles wat u geleerd heeft. Bovendien kunt u altijd met uw vragen bij de cursusbegeleiding terecht.

Startdata:

Iedere 1e maandag, dinsdag en donderdag van de maand kunt u instromen in onze cursussen. Voor 2019 zijn de startdata: 7,8,10 januari; 4,5,7 februari; 4,5,7 maart; 1,2,4 april; 6,7,9 mei; 3,4,6 juni; 1,2,4 juli; 5,6,8 augustus; 2,3,5 september; 7,8,10 oktober; 4,5,7 november; 2,3,5 december.

Wilt u met uw team meer resultaat behalen met minder werk?

Wilt u weten wat de cursus "Het verhogen van efficiency" voor u kan betekenen?
Laat u vrijblijvend adviseren door de beste specialisten!

Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies